كربن«برشته» سرطانزاست
كارشناس سرطان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي استان كهگيلويه و بويراحمد گفت: مادهاي به نام«آكريل آميد» ميتواند منجر به بروز سرطان، انواع عفونتها و عوارض جبرانناپذير ديگر از جمله آسيب به سيستم عصبي و ايمني بدن شود و اين ماده در هر نوع كربن"برشته" وجود دارد.
عبدالوهاب حسينيان در گفت و گو با خبرنگار ايسنا افزود: قطعا در زمينه سرطان دارو حرف اول را مي زند.
وي اظهاركرد: آگاهي نداشتن خانواده ها مبني بر اينكه هر چه زودتر غربالگري صورت گيرد و سرطان شناسايي شود كيفيت درمان بسيار بالاتر خواهد بود و زمان درمان و ميزان نياز به مصرف دارو كوتاهتر مي شود و پاسخ مثبت دادن به درمان بالاتر مي رود.
كارشناس سرطان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي استان كهگيلويه و بويراحمد خاطرنشان كرد:تاثير ژنتيك در ايجاد سرطان در سنين پايين تر بيشتر است و تاثير محيط در سنين بالاتر بيشتر است چراكه در اين سنين برخورد با عوامل سرطان زا بيشتر است.
حسينيان تصريح كرد: يكي از نمونه هاي سرطان زا كه توجهي به آن نمي شود ماده اي به نام«آكريل آميد» است كه منجر به بروز سرطان، انواع عفونتها و عوارض جبرانناپذير ديگر از جمله آسيب به سيستم عصبي و ايمني بدن شود و اين ماده در هر نوع كربن"برشته" وجود دارد.
وي ادامه داد: يك مورد نان بربري كه پشت سفيد داشته باشد در سطح استان كهگيلويه و بويراحمد پيدا نمي شود و همه سوخته اند كه اين نوع نان ها سرطان زا هستند.
كارشناس سرطان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي استان كهگيلويه و بويراحمد عنوان كرد: عوامل سرطان زا در محيط، اگر در منطقه اي آنتي اكسيدان و مواد سرطان زا در يك تعادل قرار بگيرند، درصد سرطان در آن منطقه پايينتر است كه هم اكنون در استان كهگيلويه و بويراحمد سرطان تيروئيد در بين مردان و سرطان پستان در بين خانم ها بالاست.
وي اظهاركرد: هر چقدر زودتر سرطان تشخيص داده شود و اندازه غده سرطان از يك فندق كمتر باشد حتي نياز به شيمي درماني و پرتو درماني وجود ندارد. زماني كه غده سرطان به اندازه يك عدد گردو مي شود و به غدد آگزيلاري كشيده مي شود يا غده زير بغل ايجاد مي شوند هم طول درمان و هم وضعيت آينده مريض مبهم تر است.
كارشناس سرطان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي استان كهگيلويه و بويراحمد عنوان كرد: يك خانم در صورتي كه مبتلا به بيماري سرطان مي شود بايد خواهران، مادر، خاله ها و دختر خاله هايش بررسي شوند اما متاسفانه در سطح جامعه بعضا مشاهده ميشود كه اگر كسي مبتلا به سرطان مي شود بيماري را از خانواده خود كتمان مي كند تا زماني كه بيماري شديد شده و با مشكل جدي مواجه شود در حالي كه اگر اطلاع مي داد و خانواده اش مرتب تحت نظر دكتر بوده و به پزشك مراجعه مي كردند شايد ساير اعضاي خانواده به سرطان مبتلا نمي شدند و حتي خودش نيز بهتر و زودتر درمان مي شد.
حسينيان بيان كرد: طي دو سال از سوي يك بانك، يك فقره وام قرض الحسنه ۵۰ ميليون توماني به بيماران سرطاني پرداخت مي شد كه هم اكنون پرداخت اين وام كج دار و مريز ادامه دارد چون بودجه آن براي بهمن ماه هنوز مشخص نشده است و تقريبا مي توان گفت امسال وامي پرداخت نمي شود. وامي كه بيماران سرطاني پرداخت مي شود هر چقدر مبلغ آن بيشتر باشد بهتر است چراكه هزينه هاي اين بيماران بالاست و امكانات درماني براي بيماران ارتقا يابد.
منبع:
برچسب: ،